Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Op de boekenplank: For King and Kaiser.

 

 

 

 

Dit Engels boek, geschreven door Andrew Lucas en Jürgen Schmiescher verscheen reeds vorig jaar, maar ons lid Bart Boucherie jr. maakte ons er attent op dat er heel wat Izegemse foto’s instaan. Dit boek focust niet alleen op de Britse bijdrage tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar ook wat er zich in de gemeenten langs beide zijden van het front afspeelde. De oorlogskroniek wordt erin weergegeven, met telkens een dagboekfragment om een nieuw hoofdstuk aan te snijden.
Hoofdstuk 7 gaat over de Duitse troepen teruggetrokken achter de frontlinie in de talrijke West-Vlaamse gemeenten. Ook Izegem komt aan bod. Een aantal foto’s werden nog nooit gepubliceerd omdat die uit privécollecties komen.
Het boek is te koop in de boekhandel en kost ongeveer € 29.
Opgepast: er bestaan twee boeken met dezelfde titel. Bij de bestelling best verifiëren of de auteurs wel de juiste zijn. Hier als voorbeeld op bol.com, maar het boek kan ook in de plaatselijke boekhandel besteld worden.
For King and Kaiser, Andrew Lucas and Jürgen Schmiescher, uitgegeven bij Pen & Sword Military, South Yorkshire, 256 blz. ISBN 978-1-52674-864-5.