Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere-nieuws.

.

 

 

 

 

 

Ten Mandere-archief
Helaas kunnen we in ons documentatiecentrum nog steeds geen publiek toelaten. Ook de werking op maandagvoormiddag in het stadsarchief ligt stil. Er waren al heel wat bouwplannen geïnventariseerd, maar er liggen er nog heel wat te wachten.

Wie opzoekwerk wilt doen, kan natuurlijk altijd terecht met zijn of haar vraag. In de mate van het mogelijke proberen wij u te helpen. Stuur een mail naar  info@tenmandere.be.

Inventarisatie van het foto-archief in het stadsarchief
Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de inventarisatie van alle foto’s die beschikbaar zijn in het stadsarchief. Het gaat om meer dan 17 000 foto’s, afkomstig uit de voormalige stedelijke infodienst. Vrijwilligers zijn nu volop bezig met het inscannen van deze foto’s en eens die klus geklaard is, kan men de inventarisatie terugvinden in Probat. Dit provinciaal beheerprogramma voor archieftoepassingen zorgt ervoor dat heel wat gemeenten en provinciale diensten op dezelfde manier hun archief inventariseren en beschikbaar maken voor het grote publiek.

Ook onze heemkring Ten Mandere krijgt een stek in de Cultuurfabriek.
Onlangs werden het voorontwerp van de Cultuurfabriek voorgesteld. In de gebouwen van de voormalige drukkerij Strobbe zullen naast de heemkring Ten Mandere, ook de Kunstacademie, de bibliotheek en het historisch stadsarchief ondergebracht worden.
Het wordt een open gebouw voor jong en oud, waarbij heel wat ruimtes met een insteek ook voor verschillende functies kunnen gebruikt worden. Een bezoek aan onze kring zal heel gemakkelijk verlopen en wij zien een samenwerking met de andere partners ook zitten.
Onze kring blijft het verloop van deze realisatie van nabij volgen.