Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

Nieuw Ten Mandere-nummer verschijnt in april.

 

Eind april kunnen onze abonnees een nieuw Ten Mandere-nummer in de brievenbus verwachten.
Jacques Viaene schreef de geschiedenis van het Kachtemse klooster en rustoord. Het begon met enkele zusters die met paard en kar vanuit Anzegem naar Kachtem kwamen. Ook de school bloeide onder de vleugels van de Zusters van Vincentius a Paulo.
Geert Vermeulen komt nog even terug op de Izegemse priesters in spé, toen die studeerden aan het Grootseminarie in Brugge. De dame uit Brugge die zich over de studenten ontfermde, blijkt van Izegemse afkomst te zijn.
Bart Blomme heeft het over een drietal Kerkstraten in Izegem in de 18de eeuw. Verder besteedt hij ook aandacht aan de Izegemse nachtwacht in de periode.
Traditiegetrouw bij het verschijnen van het eerste nummer van een nieuwe jaargang, wordt er een overzicht aangeboden van wat er zoal gebeurde het jaar voordien. Kurt Himpe brengt ons daarvan op de hoogte. Het nummer wordt afgesloten met een overzicht van ons kringleven.

Wie nog geen lid is van Ten Mandere kan deze publicatie en de twee andere nummers van de lopende jaargang bekomen, door het passende bedrag over te schrijven.
U stort daarvoor 17 euro (gewoon lid) of 22 euro (erelid) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. Michelle Brichot, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2022.