Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere-nieuws

 

 

 

 

 



Tentoonstelling ’50 jaar geleden… Izegem in 1972’
Het eerste zoeken naar de talrijke nieuwsberichten over de gebeurtenissen in Izegem is achter de rug. Nu volgt nog het selecteren en het op een passende manier voorstellen.
Bij onze tentoonstelling hoort sinds vorig jaar een ‘krantje’ met de voornaamste Izegemse gebeurtenissen uit dit jaar. U mag dit bij ons derde nummer verwachten.
Verder is onze voorzitter, Geert Vermeulen, ook nu weer bereid om uw geboorte-aankondiging in de plaatselijke kranten op te zoeken,… als u geboren bent in 1972. U verneemt er later nog meer over.

Openingsuren Ten Mandere-documentatiecentrum
Na de grote vakantie staan we opnieuw klaar om u te ontvangen in ons documentatiecentrum.
U wilt een oude Izegemse krant raadplegen? U zoekt een rouwbrief of een rouwprentje om uw stamboom aan te vullen? Dat kan!
Maar we bezitten ook heel wat oude foto’s over Izegem, die u zomaar kan inkijken.
Wij staan er alvast klaar voor op elke zaterdagvoormiddag op het vierde verdiep van het Izegemse stadhuis tussen 9 uur en 11.30 u. Gewoon even aanmelden aan de balie en via de lift kunt u ons bereiken.
De koffie staat alvast klaar! …En breng gerust een fototoestel of een USB-stick mee!

Inventaris rouwbrieven
Tijdens de afgelopen maanden werden heel wat van onze rouwbrieven geïnventariseerd. U vindt hier een lijst. Deze rouwbrieven zijn niet alleen van Izegemse overledenen, ook andere personen komen aan bod. Het werk wordt onverdroten verder gezet, maar nu zijn er reeds een 30 000 klaar om ingekeken te worden.