Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 

 

prijswinnaar tentoonstelling
Onze jaarlijkse tentoonstelling “Het gebeurde in Izegem in ….”, was van half december 2022 tot half januari 2023 open voor het publiek. Voor het eerst konden de bezoekers deelnemen aan een kleine wedstrijd. We vroegen naar het ontbrekende woord in de leuze op onderstaande foto.

De foto werd genomen bij de opening van het schooljaar 1972 in de Stedelijke Leergangen. Een jaar lang zou deze spreuk hun werking ondersteunen. Het ontbrekende woord was te vinden op de tentoonstelling. 34 deelnemers aan onze wedstrijd vonden het correcte antwoord. De volledige leuze luidde: “Wetenschap en kunst, durf en verbeeldingskracht”. Vijf deelnemers gaven een fout antwoord.
Uit de 34 correcte antwoorden trok onze Ten Mandere computer een gelukkige winnaar. Het werd mevrouw Caroline Deklerck uit de Katteboomstraat 44 te Izegem. Van harte proficiat aan de winnares.
Op zaterdag 25 februari werd de prijs overhandigd in ons documentatiecentrum op de 4de verdieping van het Izegemse stadhuis.

Cursus genealogie
In de maand mei gaat er een cursus ‘genealogie’ door in de Leest. Dit gebeurt in samenwerking met de heemkring Ten Mandere. Ondervoorzitter Bart Blomme neemt  de genealoog mee tijdens een tweetal namiddagen in de boeiende wereld van de  stamboomkunde. Geïnteresseerden volgen het best de website van het dienstencentrum van de Leest.