Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 

 

  • Ons lokaal is gesloten tussen 15 juli en 15 augustus. Wie toch iets wenst te raadplegen neemt best vooraf contact op met jacques.viaene@tenmandere.be.
  • Heemprijs voor publicist Jacques Viaene

Op zaterdag 24 juni vond de jaarlijkse provinciale heemdag plaats. Dit keer werden de heemkundigen verwelkomd in de gemeente Wevelgem. Sedert een aantal jaren wordt de heemdag afgesloten met het uitreiken van de heemprijs. Dit jaar waren er twee laureaten uit tien inzendingen. Naast Stijn David uit Tielt met een bijdrage over de ijzergieterij De Coster, kreeg ook onze redacteur Jacques Viaene de prijs met zijn bijdrage over ‘De geschiedenis van klooster en rustoord Sint-Vincentius a Paulo van Kachtem’. Deze bijdrage werd vorig jaar in het eerste nummer gepubliceerd. Van harte proficiat aan onze redacteur!

  • Tentoonstelling Patrick Sercu met een vleugje Ten Mandere.

Sinds eind mei kan iedereen in de plaatselijke bibliotheek kennis maken met de rijk gevulde wielrennerscarrière van Patrick Sercu. Deze tentoonstelling staat in het teken van het Belgisch Kampioenschap dat op zondag 25 juni in Izegem plaats vond. Ook onze heemkring droeg een steentje bij. Er werden enkele unieke foto’s afgeleverd om op te nemen in de tentoonstelling en u kunt er een replica bewonderen van het krantenartikel over de huldiging van Patrick Sercu toen hij in 1964 in Izegem ontvangen werd.

  • Rouwbrieven

Ten Mandere is volop bezig met het digitaliseren van haar rijke collectie rouwbrieven. Ondertussen staat er een lijst op onze website van 50 000 rouwbrieven. De brieven staan alfabetisch volgens familienaam, gevolgd door de voorna(a)m(en) en het jaar van overlijden. Indien u belangstelling heeft voor een of meerdere documenten, dan kan u altijd mailen naar info@tenmandere.be.