Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Eind april in de brievenbus van onze leden: Ten Mandere-nummer 188.

 

     

 

 

 

We kunnen onze abonnees al een eerste blik gunnen op het eerstvolgende Ten Mandere-nummer.
De hoofdbijdrage wordt zeker de ‘Oliefabrieken Vandemoortele’. Hilde Colpaert gaf vorig jaar een referaat tijdens het jaarlijkse erfgoedcafé, een bijeenkomst georganiseerd door de Vrienden van de Izegemse Musea in samenwerking met de heemkring Ten Mandere.
Daarin staan de verschillende generaties Vandemoortele centraal.
Jacques Viaene en Bart Blomme geven ons een inkijk op de Kachtemse molens. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de vroegere windmolens, maar ook aan de enige watermolen die groot-Izegem ooit rijk was.
Guido Vansteenkiste ontdekte enkele onnauwkeurigheden in de verhandeling over de heren van Stavele van Jan Van Acker. In zijn bijdrage omschrijft hij precies waar de foutjes zitten.
Verder staan ook nog de jaarlijks terugkerende rubriek ‘Actueeltjes’ van Kurt Himpe en ons eigen ‘Kringleven’ van Jacques Viaene in de inhoudstafel.

Elk nummer van ons tijdschrift telt minimum 56 blz. en kan ook in uw bezit komen door overschrijving van 20 euro of 25 euro (erelid, met vermelding in elk nummer) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. Michelle Brichot, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2023.

Voor wie zich (opnieuw) lid wil maken in 2024 gelden dezelfde prijzen. U vermeldt dan abonnement Ten Mandere 2024. Nieuwe leden ontvangen gratis enkele oude nummers.